Zakaj so pričeli z izdelavo kapsul kozjega kolostruma?

Vas zanima zakaj je podjetje Betula Pendula pričel z izdelavo kapsul kozjega kolostruma?

Zgodba ni povsem enostavna, pričela pa se je s hudo kronično boleznijo hčere enega izmed soustanoviteljev.

Bára Smejkalová je bila velik up Češkega mladinskega plavanja. Dosegla je že veliko uspehov, ko so se ji nenadoma pojavile težave z zdravjem.

Pričelo se je s kašljem, ki nikakor ni pojenjal. Več tednov je ležala v postelji z okužbami zgornjih dihalnih poti. Antibiotiki niso imeli nobenega učinka in stanje se ji je tako poslabšalo, da so jo morali hospitalizirati. Medicinski testi so pokazali, da Bara trpi zaradi pljučne okužbe, s katero se je okužila v enem izmed plavalnih bazenov. Vse je kazalo na to, da se je njena plavalna kariera končala. Ker pa se njen oče Ladislav s tem nikakor ni mogel sprijazniti je pričel z iskanjem nečesa, kar bi lahko pomagalo njegovi hčerki.
Pričel je sodelovati s svojim prijateljem dr. Radanom Gocalom, ki redno uporablja naravne dodatke pri svojem običajnem zdravniškem delu. Predlagal mu je, naj Bara poskusi uživati kozji kolostrum, s katerim se je v praksi srečal s presenetljivimi rezultati.

Dr. Radan Gocal


Ladislav je tako prvo kozje mleko (mlezivo) iskal na večih kmetijah tako v hribih, kot nižinah preden mu je uspelo domov prinesti nekaj malega. Bara je pila kolostrum dvakrat dnevno in po štirih dneh se je prvič po več mesecih trplejnja počutila občutno boljše. Bara je z rednim uživanjem kozjega kolostruma uspela popolnoma odpraviti težavo. Tudi k tekmovanjem v plavanju se je vrnila.

Surov kolostrum

Ladislav Smejkal se je skupaj z dr. Radanom Gocalom in še enim prijateljem Janom Hallom odločil, da bodo to, precej težko dostopno kozje prvo mleko pomagalo ne samo Bari, ampak tudi drugim, ki ga potrebujejo. Ustanovili so družbo Betula Pendula, katere cilj je ponuditi ta mali naravni čudež čim večjemu številu ljudi.

Kozji kolostrum Betula Pendula

Več o kozjem kolostrumu pa najdete TUKAJ

Komentarji

Originally posted 2019-04-11 12:15:14. Republished by Blog Post Promoter