Z grozdnimi peškami do zdravja

Grozdne peške ali kot nekateri pravijo pečke, v grozdju niso zato, da nam pogrenijo okus sladkih jagod, niti ne zato, da imamo delo ko jih odstranjujemo. Grozdne peške imajo še kako pomembno vlogo pri varovanju našega zdravja, saj vsebujejo ogromno zdravilnih sestavin.

Kaj vsebujejo in zakaj so učinkovite?

Grozdne peške vsebujejo zelo visoko koncentracijo vitamina E, flavonoidov, linolske kisline in OPC sestavin (proantocianidi). Delujejo kot antioksidanti, kateri pa kot smo že pisali so najučinkovitejša metoda v boju proti prostim radikalom v telesu. Da so grozdne peške izjemen antioksidant, so dokazali tudi s študijo, kjer so zdravi prostovoljci jemali prehranska dopolnila z izvlečkom grozdnih pešk. Tem osebam se je raven antioksidantov v krvi bistveno povišala.

Kaj pomagajo zdravit?

Ker so grozdne peške izjemen antioksidant pomagajo zdraviti številne tegobe, kar dokazujejo tudi določene raziskave. Med drugim so študije pokazale, da se je pri kadilcih, ki so štiri tedne jemali 72mg ekstrakt grozdnih pešk, znižalo tveganje za nastanek slabega holesterola ter bolezni srca in ožilja, prav tako ščitijo žile proti poškodbam, katere lahko dodatno obremenijo srce.
Naredili so tudi raziskavo pri bolnikih z vnetjem trebušne slinavke. Ekstrakt grozdnih pešk je zmanjšal pogostost in moč bolečin v trebuhu, po tem, ko simptomov ni moglo odpraviti nobeno drugo zdravilo.

Tudi v boju proti raku so se grozdne peške zelo dobro odrezale. Laboratorijske raziskave so pokazale, da ekstrakt grozdnih pešk preprečuje razvoj raka na dojki, želodcu, debelem črevesu, prostati in pljučih ter kožnega raka. Ugotovili so tudi, da ekstrakt pomaga obnavljati poškodovane celice jeter, do katerih pride med zdravljenjem s kemoterapijo.

Poleg vseh že naštetih blagodejnih učinkov, pa grozdne peške služijo tudi uravnavanju krvnega sladkorja, zavira slabljenje vida zaradi starosti, izboljšuje občutljivost oči na svetlobo, blaži različne alergije in astme ter pomaga pri boleznih, ki so povezane s cirkulacijo.

Izvleček grozdnih pečk najdete v izdelku OPC, s klikom na spodnjo sliko.

 

 

Komentarji

Originally posted 2016-08-10 08:30:18. Republished by Blog Post Promoter