Vsakodnevne začimbe proti raku

Dandanes se z rakavimi obolenji spopada že ogromno ljudi. Včasih je ta bolezen veljala za smrtno, danes pa vemo, da lahko nekatera tovrstna obolenja premagamo ali pa vsaj omilimo.

Ker pa je pri najhujših boleznih še vedno najboljša preventiva, vam predstavljamo nekaj začimb, ki jih navadno najdemo skoraj v vsakem gospodinjstvu, ter pomagajo pri razno raznih težavah, med drugim pa delujejo tudi preventivno proti raku.

1. KURKUMA
O kurkumi smo pisali že veliko, saj je pri zdravljenju zares imenitna rastlina. Spada v družino ingverja, za uživanje pa uporabljamo zmleto koreniko. Njena aktivna snov je kurkumin, kateri je odličen antioksidant, ki deluje protivnetno in nas ščiti pred razvojem vseh vrst raka. S kurkumo pa lahko celo zdravimo nekatere oblike raka, kot so rak debelega črevesja, raka prostate, raka dojk in kožnega raka.

kurkuma

2. INGVER
Tudi ingver je čudovita zdravilna rastlina, katera je poznana predvsem pri zdravljenju prehlada. Tako kot pri kurkumi, tudi pri ingverju uporabljamo mleto ali naribano koreniko. Uporabljamo lahko svežega ali posušenega. Če uporabljamo suhega, uporabljamo manjše količine, saj je so učinkovine bolj konsentrirane. Kadar se spopadamo z rakavim obolenjem, je ingver priporočljiv pri slabostih, ki se pojavljajo med zdravljenju, saj pomaga pri občutljivem želodcu.

ingver

3. ČESEN
Česen je že tisočletja poznan kot naravni antibiotik. Ker vsebuje veliko žvepla, aminokislin, flavonoidov, in selena, močno koriti našemu telesu. Česen pomaga zniževati krvni tlak in razstruplja. Številne študije potrjujejo, da uživanje večjih količin česna zmanjšuje tveganje za nastanek raka na požiralniku, želodcu, trebušni slinavki na debelem črevesu in tudi raka dojk.

cesen

4. KAMILICA
Tudi kamilica je že zelo dolgo uveljavljeno zelišče, ki med drugim pomaga tudi pri nespečnosti.Z grgranjem kamiličnega čaja, si lahko pomagamo pri zdravljenju ustnih razjed, ki so posledica kemoterapije in radioterapije pri zdravljenju raka. Prav tako s kamiličnim čajem lajšamo prebavne težave in želodčne krče, saj sprošča krčenje gladkih mišic.

kamilica

5. POPROVA META
Poprova meta se že tisočletja uporablja pri prebavnih motnjah, krčih in driski. Pomiri mišice želodca in izboljšuje pretok žolča. Priporočljiva je pri želodčnih težavah, katere navadno spremljajo zdravljenje s kemoterapijo, ter pri vnetem grlu, ki se pojavlja pri obsevanju in tudi zdravljenju s kemoterapijo. Zadostuje že skodelica čaja dnevno.

poprova-meta

6. ROŽMARIN
Rožmarin je sicer sredozemska začimba, ki se zelo pogosto uporablja v kulinariki. Je zelo dober vir antioksidasntov. Pomaga pri napenjanju, prebavnih motnjah, spremembi okusa in izgubi teka, kateri se navadno pojavljajo pri zdravljenju raka.

rozmarin

Komentarji

Originally posted 2016-09-26 08:46:21. Republished by Blog Post Promoter