Smoothie za zdrav začetek dneva

Želite tudi vi pričeti dan kar se da zdravo, pri tem pa telesu nuditi pomoč pri izgubi kakšnega centimetra okrog pasu? Potem je ta recept pravi za vas.

Za popolnoma enostaven smoothe potrebujete:

1 banano
1 pomarančo
2 čajni žlički lanenih semen
1 čajno žličko kokosovega olja
1/2 čajne žličke kurkume
1/4 čajne žličke ingverja
2dcl navadnega jogurta ali kislega mleka

Vse sestavine zmešate v mešalniku in zajtrk je pripravljen.

20161030_111307
Za pomoč pri izgubi maščobnih blazinic okrog pasu, je pred zaužitjem smoothija priporočljivo popiti kozarec mlačne vode.

Zakaj ravno te sestavine?

Kurkuma čisti kri in prebavila, pomaga pri težavah z jetri in žolčniku, jih ščiti proti strupom in kemikalijam, prav tako pa ščiti želodčno steno.

Ingver poživi krvni obtok, varuje prebavila, znižuje koncentracijo holesterola, znižuje krvni tlak in pomaga pri kroničnih vnetnih boleznih.

Laneno seme ščiti prebavila, pomirja zgago, daje podporo imunskemu sistemu, zvišuje življenjsko energijo, zmanjša preobčutljivost na stes, niža vsebnost maščob v krvi, po zadnjih raziskavah pa naj bi bil tudi odlično sredstvo pri zdravljenju rakavih celic.

Kokosovo olje spodbuja delovanje metabolizma, uravnava krvni sladkor, varuje pred kandido in drugimi glivičnimi obolenji, pomaga pri izgubi telesne teže, deluje kot odličen naravni oksidant. Pri na kupu moramo paziti, da izberemo naravo hladno stiskano olje, saj le ta vsebuje vse sestavine, ki so potrebne pri varovanju našega zdravja.

Navaden jogurt ali kislo mleko poskrbi za vnos zdravih probiotičnih bakterij, ki so še kako pomembne pri zdravi prebavi. Zdrava prebava pa ima seveda pri izgubi odvečne teže velik pomen.

Banana vsebuje veliko kalija, ta pa je v našem telesu še kako pomemben za delovanje vseh vitalnih organov. Poleg tega tudi uravnavajo prebavo, pomirjajo želodec, izboljšujejo razpoloženje, ter pomagajo pri težjih naporih.

Pomaranče vsebujejo veliko vitamina C, ki ščiti naše celice pred škodljivimi prostimi radikali. Prosti radikali lahko povzročijo nastanek različnih kroničnih bolezni ter bolezni srca in ožilja. Vsebuje dvakrat toliko vitamina C, kot ga na dan potrebuje odrasel človek, poleg tega pa je tudi zelo bogata s prehranskimi vlakninami. Ima pa tudi druge zdravilne značilnosti.

Komentarji

Originally posted 2016-10-30 11:20:36. Republished by Blog Post Promoter