Sladki pelin

Ker dnevno prejmemo ogromno vprašanj na temo sladkega pelina, smo se odločili, da vsem odgovorimo kar s tem blog zapisom.

Z začetkom avgusta 2018, na naši spletni strani ne morete več naročati kapsul sladkega pelina, čaja iz sladkega pelina, hidrolata sladkega pelina, eteričnega olja sladkega pelina in tinkture sladkega pelina, ker je inšpekcija za farmacijo odločila, da izdelki sladkega pelina zaradi vsebnosti artemisinina spadajo med zdravila, v Sloveniji pa je trženje in oglaševanje zdravil oz. prehranskih dopolnil, ki vsebujejo večje količine zdravilnih učinkovin, brez njihovega dovoljenja prepovedano.

 

Rečeno nam je bilo, da bi z njihovim dovoljenjem izdelke sicer lahko prodajali, a ker je artemisinin po njihovem mnenju nesporno zdravilo, saj se uporablja v uradnem zdravilu za malarijo, katerega lahko dobite v lekarnah, nam tega dovoljenja ne bodo dali.

To je tudi glavni in edini razlog, da izdelkov sladkega pelina pri nas ne najdete več.

ŠE VEČ!

Iz bloga smo morali umakniti popolnoma vse članke, ki so se navezovali na sladki pelin in njegovo uporabo, zato tudi o njem ne morete pri nas nič več prebrati. Vsi naši članki so bili povzeti iz različnih virov poznanih slovenskih revij in televizijskih oddaj, kjer so članki še vedno na voljo, a kot kaže tam pač niso sporni. Hvala bogu je to v vaše dobro, saj boste še vedno lahko izvedeli, kako odlična je ta zdravilna rastlina.

Za nastalo situacijo se vam opravičujemo, vsa dodatna vprašanja pa boste žal morali nasloviti na inšpekcijo za farmacijo, saj več odgovorov za vas, dragi uporabniki, žal nimamo.

Komentarji

Originally posted 2018-09-29 09:38:42. Republished by Blog Post Promoter