Imate ledvične kamne? Odpravite jih lahko s seksom!

Vzrok za nastanek ledvičnih kamnov so predvsem presnovne motnje, ki povzročijo izločanje snovi, ki pospešujejo nastanek kamnov. V seču so tudi snovi, ki zavirajo nastanek kamnov; med pospeševalci in zaviralci nastanka kamnov obstaja ravnovesje, ki pa se včasih podre. Na nastanek kamnov vplivajo še kislost urina, vrsta prehrane, okužbe sečil, anatomske nepravilnosti, včasih pa vzroka ne morejo najti.

Kamni povzročajo težave zaradi velikosti, bolečin, okužbe in zapore v sečilih: najpogosteje ovirajo odtok seča iz ledvice bodisi v ledvičnem mehu bodisi v sečevodu.

Manjši ledvični kamni se ponavadi zdravijo z rehidracijo, bolečinskimi tabletami in mišičnimi relaksanti, medtem ko je pri večjih potrebna operacija. Znanstveniki pa so odkrili še en način, ki so ga testirali s študijo.

V Ankari v Turčiji so znanstveniki opravili nadvse zanimivo študijo o ledvičnih kamnih.

V študiji je sodelovalo 75 prostovoljcev, ki je imelo ledvične kamne v velikosti do 6mm.
Prostovoljce so razdelili v 2 skupin, za namen dveh različnih načinov zdravljenja.

Prvi skupini so predpisali spolni odnos 3 do 4 krat na teden, drugi skupini pa 0,4mg/dL Tamsulosina, zdravila, ki ga uporabljajo za sproščanje mišic.

SEKS EFEKTIVNEJŠI OD ZDRAVILA

Rezultati so pokazali, da je kar 26 od 31 osebam, katerim so zdravniki predpisali seks 3-4 krat na teden praktično zdrobilo ledvične kamne. V procentih je to 83,9% uspešno zdravljenje.

Druga skupina, ki jim je bilo predpisano zdravilo ni bila toliko uspešna. Z zdravilom je uspešno zdrobilo ledvične kamne le 10 od 21 oseb, kar je manj kot 50% uspešno zdravljenje.

Komentarji

Originally posted 2018-09-24 11:17:22. Republished by Blog Post Promoter