Domač kavni piling

Celulit je bolezen vezivnega maščobnega tkiva, ki ga je izredno težko odpraviti. Z njim se spopada ogromno žensk, prizadene pa tako ženske močnejših postav kot tudi vitkih.

Zakaj kava

Enostavno, kava vsebuje kofein, ta pa je bistven pri odpravi celulita. Raziskava iz leta 2013 je pokazala, da kofein zlahka prodre čez povrhnjico in preprečuje odvečno nalaganje maščobe v celicah. Prav tako ima močne antioksidativne lastnosti in upočasnjuje proces fotostaranja kože. Povečuje kroženje krvi v koži in celo spodbuja rast las.

Na trgovskih policah in spletnih trgovinah najdete raznovrstne izdelke, ki naj bi odpravljali celulit ali pa ga vsaj blažili. Navadno so kreme, pilingi in olja za odpravo celulita kar velik finančni zalogaj, obstajajo pa enostavne in cenovno ugodne rešitve pri odpravi neželene pomarančaste kože. Ena od teh je tudi domač kavni piling.

Potrebujemo:
100g kave
6 žlic kokosovega olja (uporabimo lahko tudi olivno olje)
3 žlice morske soli (lahko tudi sladkor)

Suhe sestavine v posedi zmešamo, nato dodamo še olje. Če uporabljamo kokosovo olje, ga po potrebi prej še stalimo. Vse sestavine dobro premešamo in domač kavni piling je pripravljen.

Uporaba:

Pred uporabo se najprej oprhamo s toplo vodo. S te poskrbimo, da se naše pore odprejo, koža pa postane mehkejša. S krožnimi gibi nato nanesemo piling na celotno telo, problematičnim predelom kot so zadnjica, stegna in trebuh, pa namenimo še posebno pozornost. Po končanem nanosu kožo sperite in osušite. Nato v tankem sloju nanesete vaš najljubši losjon.

Namig: Za še boljši učinek kavnega pilinga lahko pred tuširanjem naredite osnovni piling. S suho krtačo ščetkate kožo, da spodbudite cirkulacijo. Pri krtačenju bodite nežni in masirajte s krožnimi gibi.

ščetkanje

Komentarji

Originally posted 2016-08-23 09:05:36. Republished by Blog Post Promoter