BIO KOZJI KOLOSTRUM

KAJ JE KOLOSTRUM?

Kolostrum  je tako rečeno superživilo! Je predmlečna tekočina, ki jo prvih nekaj dni po porodu izločajo mlečne žleze. Novorojencu nudi snovi za močan imunski sistem, rastne hormone, ki jih potrebuje za pravilen razvoj organov, centralnega živčnega sistema, kosti in mišic. Kot prehransko dopolnilo odraslemu nudi popolnoma enake koristi kot novorojencu.

Vsebuje koncentracijo različnih biološko aktivnih snovi, kot so imunoglobin, laktoferrin, citokini, vitamini, biominerali, rastni faktorji, posebne antivirusne in antibakterijske snovi, interferon in mnoge druge.

Najpomembnejša snov kolostruma so ravno imunoglobini. To so snovi, ki so v našem telesu zadolžene za uničevanje antigenov – škodljivih bakterij, alergenov, virusov, strupov in drugih snovi, ki ne spadajo v naš krvni obtok. Več raziskav je potrdilo, da imunoglobini varujejo pred bakterijami E. coli, salmonelo, pred virusi bolezni dihal, pred herpesom ter pred bakterijo S. pneumoniae, katera povzroča bakterijsko pljučnico.

REGULIRA IMUNSKI ODZIV

Kolostrum vsebuje tudi močan imunski regulator, ki pri posameznikih okrepi oslabljen imunski sistem (kadilci, ljudje pod stresom, ljudje s slabimi prehranjevalnimi navadami…), ali v nasprotnem primeru, če je potrebno, zmanjšuje njegovo pretirano odzivnost (alergiki, astmatiki, ljudje z avtoimunskimi boleznimi kot so multipla skleroza, lupus, revmatoidni artritis, sladkorna bolezen, slabokrvnost…).

ZA KOGA JE PRIPOROČLJIV  KOZJI KOLOSTRUM?

 • Za OTROKE nad 3. letom starosti, še posebej v jesenskem in spomladanskem času.
 • Za ŠPORTNIKE z veliko treningi, saj njihov imunski sistem težko sledi njihovi telesni pripravljenosti.
 • Za MLADOSTNIKE v obdobju pubertete, saj v tem obdobju hitro rastejo in se razvijajo.
 • Za STAREJŠE, saj učinkovito deluje na proces staranja.
 • Za NOSEČNICE, saj tako materi kot plodu nudi odlično podporo pri razvoju.
 • Za ljudi, ki imajo težave z LAKTOZO, saj je za razliko od kravjega, kozji kolostrum ne vsebuje.

 

Spadate v eno izmed naštetih skupin? Preizkusite naš kozji kolostrum in se o učinkih prepričajte sami!

Izdelek prejmete brez stroškov pošiljanja! Če ostanete z nami pa boste izvedeli, kako do dodatnih 5% popusta na vaš nakup!

Zakaj kolostrum Quradea?

 • Dobavitelji surovega kolostruma le ekološke in biodinamične kmetije.
 • Pridobivanje kolostruma na mladičem prijazen način.
 • Skrben in strogo nadzorovan transport surovega kolostruma.
 • Skrbna obdelava z najnežnejšimi postopki, ki ohranjajo vse sestavine.
 • Kakovostna embalaža, ki ohranja sestavine najdlje časa.

POGOSTA VPRAŠANJA UPORABNIKOV

Za katero starostno obdobje je najbolj priporočljivo jemanje kolostruma?

Kolostrum lahko pomaga vsem. Tako majhnim otrokom, kot tudi starejšim ljudem. Uradno je opredeljen kot celostno živilo, tako, da ga lahko uživajo ljudje vseh starostnih obdobji. Ne povzroča nobenih kontraindikacij na zdravila.

Ali lahko dojenčki uživajo kolostrum?

Zdrav, doječ dojenček načeloma kolostruma ne potrebuje, saj vse potrebne snovi pridobi iz materinega mleka. Po 6. mesecu starosti je priporočljiv dodatek kozjega kolostruma, v kolikor se pri dojenčku pokažejo posebnosti v rasti, slabši imunski odpornosti ipd. Zadostuje polovica kapsule na obrok.

Zakaj je kolostrum še posebej priporočljiv za športnike in ženske?

V zadnjih letih je bilo na temo kolostrum in športniki opravljenih veliko znanstvenih raziskav. Dobro usposobljeni športniki imajo ponavadi veliko moči, toda pogosto njihov imunski sistem ni v popolni formi, saj življenjski slog z veliko treningi in tekmovanj skuša oslabiti imunsko moč.

KAJ JE QURADEA IN KDO O USTVARJA?

Qurade je znamka izdelkov, ki jo ustvarja podjetje SwissBioColostrum. Podjetje SwissBioColostrum d.o.o. je bilo ustanovljeno spomladi leta 2008. Vsi ustanovitelji podjetja so bodisi znanstveniki ali zdravstveni delavci. Podjetje je postalo vodilno na področju kolostruma na svetu.

V pojetju Swissbiocolostrum se zavedamo prednosti, ki nam jih s svojo edinstveno sestavo nudi kolostrum. Z izdelki Quradea želimo ohraniti te dragocene biološke snovi in imunske dejavnike, ter jih nespremenjene ponuditi kot učinkovito prehransko dopolnilo ljudem.


Vsi izdelki Quradea proizvajalca Swissbiocolostrum so vrhunske kakovosti, kar potrjuje tudi švicarski certifikat kakovosti, ekološki certifikat in certifikat demeter. Izdelke Quradea kupujejo ljudje po vsem svetu, saj so garantirano najvišje kakovosti na trgu.
  

ZAUPAJO NAM:

 • Lekarne,
 • farmacevti,
 • zdravniki ,
 • zdravstveni delavci,
 • zdravilci

Zaupajte nam tudi vi! Izdelek prejmete brez stroškov pošiljanja!

To pa še ni vse. S kodo ‘BIO5’ si priskrbite še dodatnih 5% popusta na izdelek!  Tako skupno privarčujete kar do 8,20€!

POHITITE, ZALOGE SO OMEJENE!

NAŠ MOTO JE: ‘KAKOVOST USTVARJA ZAUPANJE

Kolostrum je zelo občutljiv kmetijski proizvod. Od začetka, do konca obdelave je potrebno z njim delati zelo previdno.

Kot resen proizvajalec visoko kakovostnih izdelkov kolostruma, ki se s pridelavo ukvarja že 10 let, vam želimo pokazati celotno sliko proizvodnje vse od začetka zbiranja kolostruma na kmetijah, pa do končnega produkta, ki ga najdete na prodajnih policah. Želimo vam pokazati, kako potekajo postopki predelave, da se na lastne oči prepričate, da je kakovost izdelkov Quradea res na najvišjem nivoju, ter da so naši izdelki vredni vašega zaupanja.

 

SKRBNA IN NEŽNA OBDELAVA OHRANJA UČINKOVINE KOZJEGA KOLOSTRUMA

 

METODE KMETOVANJA

Kvaliteta kolostruma je odvisna že od dobaviteljev, kjer se proizvodnja sploh prične. Vsi naši dobavitelji se ukvarjajo s certificiranim biodinamičnim ali ekološkim kmetovanjem.

Bio-dinamičen način kmetovanja je popolnoma naraven način kmetovanja in se po točkah uvršča še višje kot ekološko kmetijstvo, čeprav že za slednjega veljajo strogo določena pravila kmetovanja in prepovedujejo uporabo pesticidov, snovi za povečanje količin mleka in drugih kemičnih snovi, ki lahko vplivajo na zdravje živali in posledično tudi ljudi.

ZBIRANJE KOLOSTRUMA

Pri zbiranju kolostruma so na prvem mestu mladički.. Ker mladiči kolostrum nujno potrebujejo za preživetje, se za namen prehranskih dopolnil za ljudi zbira le presežek kolostruma, katerega mladički ne užijejo. Zato je ta edinstvena tekočina zelo dragocena, saj od ene matere za namene človeške prehrane ostane zelo malo te dragocene tekočine. V našem podjetju se zelo zavzemamo za živali, zato zbiramo izključno le presežek kolostruma. Tako pri kravah zbiramo kolostrum v prvih 12 urah, pri kozah pa v prvih 18 urah po kotitvi. Na ta način zagotavljamo, da vsi mladički dobijo dovolj ‘cepiva’ za zdravo življenje in jim ni povzročena nikakršna škoda!

 

METODE STERILIZIRANJA

Kolostrum, ki ni toplotno obdelan ohranja vse vrednosti surovega kolostruma. Analitično spremljanje je sicer zelo drago, saj je potrebno vsako serijo kolostruma, ki ga pripeljejo dobavitelji mikrobiološko pregledati. Brez pasterizacije se lahko obdeluje le zelo čisti surovi kolostrum. Navadno je to možno le pri kravjem kolostrumu.

Mikrofiltracija in pasterizacija pri 63°C sta metodi, ki se uporabljata za ločevanje bakterij, a sta še vedno dovolj nežni metodi, da ne uničujeta sestavin kolostruma.

METODA SUŠENJA

Hladno sušenje ali liofilizacija velja za najnežnejši postopek sušenja, ki pa je bistveno dražji kot druge metode, a je edini način, ki kolostrumu ohrani vse pomembne sestavine, ki blagodejno vplivajo na naše telo. Tako kolostrum ohrani vse pomembne maščobe in kazein, ki ga naravno vsebuje kolostrum in dajejo končnemu produktu lepo rumeno-belo barvo. Ta način obdelave ohrani vse pomembne sestavine, ki nam jih ponuja naraven izdelek in so tako zelo pomembni za ohranjanje našega zdravja, ter zdravja naših otrok.

Prah kozjega kolostruma nato napolnimo v kapsule iz rastlinske celuloze. Kapsule so prijazne človeški prebavi in ne vsebujejo nobenih nevarnih kemičnih snovi.

KLJUČNE SO VSE SESTAVINE, NE LE IMUNOGLOBINI

V sodelovanju s švicarsko univerzo smo razvili proces obdelave, ki omogoča, da kolostrum ohrani največ sestavin.

Za najboljše učinke kolostruma je pomembno, da nobena sestavina ne manjka. Le s popolnim ravnovesjem sestavin v kolostrumu lahko le ta deluje na povsem naraven način, z odličnimi rezultati.

ZA KAJ SO POMEMBNE MAŠČOBE V KOLOSTRUMU?

Maščobe v kolostrumu so izrednega pomena za absorbcijo v maščobi topnih vitaminov A, D, E in K, ter nekaterih imunoglobinov in proti teles, ki se vežejo na maščobe.
Naravno prisotne maščobe v kolostrumu vsebujejo veliko nenasičenih maščobnih kislin. Ima pa še eno izredno pomembno nalogo. Maščoba ščiti surov kolostrum med procesom obdelave, ter med prebavo v želodcu.

ZAKAJ JE POMEMBEN KAZEIN V KOLOSTRUMU?

Kazein v kolostrumu ima pomembno vlogo, saj veže kalcijeve in magnezijeve ione znotraj kolostruma. Tako kazein shrani okrog 66% kalcija, 53% magnezija, 50% organskega fosforja in 10% citronske kisline v svežem mleku.
V kolikor bi iz mleka odstranili kazein, bi odstranili tudi velik del naravno prisotnih mineralov.

 

OKOLJU PRIJAZNA EMBALAŽA

Da izdelek ohrani svojo najvišjo kvaliteto kar se da najdlje časa, so kapsule pakirane v posebne vijolične steklene kozarce iz mirona, ki zagotovi optimalno zaščito pred procesom staranja, ki ga povzroča  svetloba. To steklo omogoča podaljšano življenjsko dobo in učinkovitost izdelka. Prav tako se kozarce lahko reciklira, s čimer smo poskrbeli za ohranjanje okolja.

SESTAVINE

Prehransko dopolnilo kozji kolostrum Quradea je zelo bogato z različnimi aktivnimi snovmi, ki so bila zadnja desetletja v znanstvenih študijah preverjena že večkrat. Posebnost in edinstvenost kozjemu kolostrumu daje edinstvena, uravnotežena naravna sestava, ki nudi popolno podporo novorojencem.

S klikom na spodnji gumb si zagotovite izdelek brez stroškov pošiljanja! 

S kodo ”BIO5”, pa si zagotovite še dodatnih 5% popousta na vaš nakup!
Kliknite na gumb in skupno prihranite kar do 8,20€

Pohitite, zaloge so omejene!

ANALIZA SESTAVIN

Ker je kolostrum naravna snov, pri vsebnosti sestavin prihaja do razlik.
Podatki v tabeli so bili pridobljeni iz analize 1 grama (4 kapsule) čistega liofiliziranega prahu kolostruma.

STRANSKI UČINKI KOLOSTRUMA

Kolostrum ima ponavadi pozitivne stranske učinke!

Obstajajo zelo redke izjeme, ki je dobro, da jih vseeno poznate.

1. Alergija na mlečne beljakovine

Ljudje, ki so preobčutljivi na beljakovine kravjega mleka, ne morejo uživati kravjega kolostruma, saj jih ravno tako vsebuje. Navadno te osebe kozji kolostrum zelo dobro prenašajo in za enkrat še nimamo zabeleženih neželenih stranskih učinkov.

2. Laktozna intoleranca

Preobčutljivost na laktozo je precej pogosta. Kozji kolostrum laktoze ne vsebuje, zato je povsem primeren za ljudi, s tovrstno težavo.

3. Kolostrum in sladkorna bolezen/diabetes

Za bolnike s sladkorno boleznijo tipa II je kolostrum zelo koristen prehranski dodatek, saj vsebuje IGF-I in IGF-II (inzulin kot rastni faktor). Sladkorni bolniki naj se pred začetkom jemanja kolostruma posvetujejo s svojim zdravnikom.

4. Kolostrum in rak

Ker kolostrum vsebuje vse spolne hormone, je lahko za rakave bolnike neprimeren, še posebej, če se rak zdravi s hormonsko terapijo. V primeru, da imate diagnosticirano rakovo obolenje, se pred jemanjem obvezno pogovorite z vašim onkologom in upoštevajte njegove nasvete.

Naročite ZDAJ in si s kodo ‘BIO5’ priskrbite še dodatnih 5% popusta!

Pohitite, zaloge so omejene!

Komentarji