7 znakov, ki kažejo da vaše telo potrebuje pomoč

Človeško telo je neverjeten organizem, v katerem se vsako sekundo odvija ogromno različnih reakcij. Če le te ne potekajo tako kot morajo, se to odraža na našem zdravju. Telo nam z različnimi znaki sporoča, da nujno potrebuje pomoč. Zelo pomembno je, da znamo te znake razbrati in jih ne ignoriramo, saj v nasprotnem primeru lahko pridejo do večjih zdravstvenih težav.

1. Nespečnost, razdražljivost in krči v nogah

Če imate težave s spanjem, ste razdražljivi in slabše razpoloženi, poleg tega pa imate še krče v nogah vam vaše telo sporoča, da vam primanjkuje magnezija in kalcija. Ta dva elementa lahko poleg prehranskih dopolnil v telo vnesete tudi z dnevnim uživanjem paradižnika, pomaranč, banan, špinače.

 

2. Suha koža

Suha koža navadno nakazuje na pomanjkanje vitamina E. S prehrano ga lahko užijete z večjo količino zelenjave, nerafiniranimi olji, oreščki in z ribami. Prav tako lahko vašo kožo vlažite z mazili, katerim je dodan vitamin E.

 

3. Želja po sladkem

 

Če večkrat čutite nenadne hude želje po sladkem, so za to lahko krivi stres, depresija ali pa izčrpanost. Vaše telo kriči po glukozi, katera daje osnovno življenjsko energijo za delovanje organizma. Da bi se izognili prekomernemu uživanju sladkarij in s tem pridobivanju na teži, lahko slaščice zamenjate z nekaj medu ali temne čokolade. Vsekakor pa je pametno razmišljati, da naredite nekaj zase, za vaše veselje, v prehrano vključite kakovostna živila, ki vam nudijo dovolj energije in poskrbite za kakovosten spanec.

 

4. Želja po uživanju ledenih kock

 

Če se vam zdi, da si želita zaužiti led, je možev vzrok za to anemija oz. pomanjkanje železa. Poleg kakovostnih prehranskih dopolnil, so odličen vir železa goveje meso, jajca, mehkužci in suho sadje. Če se vam želja po ledu pojavi pogosto in sumite na anemijo je vsekakor pametno obiskati zdravnika.

 

5. Krvaveče dlesni

Nenadne ali nenehne krvavitve dlesni, ki se pojavljajo kadar ščetkate zobe so lahko znak pomanjkanja vitamina C. Vitamin C je osnovni gradnik imunskega sistem, zato tega znaka nikakor ne smete prezreti. V svojo prehrano vključite veliko zelenjave in sadja kot so pomaranče limone, kivi, jagode, zelena in rdeča paprika, brokoli, paradižnik, cvetača, zelje ipd.

 

6. Lomljivi nohti in lasje

Vaše telo vam želi pokazati, da vam primanjkuje vitamina B. V tem primeru je pametno posečti po vitaminu B kompleks in uživati dovolj mleka in gob.

 

7. Obroč okrog šarenice

Če imate modrikast obroč okrog šarenice in ste starejši od 50 let je skrb odveč. Če pa ste mlajši, vam ta znak pove, da imate visoko raven holesterola v krvi. V tem primeru morate poskrbeti za uravnoteženo, zdravo prehrano in se posvetovati z vašim osebnim zdravnikom.

Komentarji

Originally posted 2017-07-26 11:45:53. Republished by Blog Post Promoter