Uncategorized

Raziskave v prid gravioli

Graviola (Annona muricata) je majhno, 5 do 6 metrov visoko zimzeleno drevo, ki izvira iz pragozdov Peruja. Ima velike liste, sadeži srčaste oblike pa so bodičasti in zeleni, po okusu spominjajo na ananas in jagode. V tropih se sadež prodaja na tamkajšnjih tržnicah, kjer ga v špansko govorečih državah imenujejo guanábana, v Braziliji pa graviola. Sadež te rastline je odličen za pripravo napitkov in čeprav je nekoliko kiselkast, ga lahko jeste brez posebne priprave.

Zdravilne učinke Graviole so poznali že Indijanci, ki so se z njo zdravili proti vrsti bolezni. Graviola namreč vsebuje acetogenine (anonine), katerim se pripisuje močno delovanje na zdravje, kar so potrdile tudi številne uradne in neuradne raziskave. Ena izmed uradnih izhaja z univerze Purdue, kjer so potrdili, da acetogenini preprečujejo nastanek tumorjev, preprečujejo in zavirajo pa tudi razmnoževanje rakavih celic, pri tem pa ne poškodujejo zdravih celic. Njihova raziskava je prav tako pokazala, da rakave celice postanejo odporne na kemoterapijo, acetogeni v gravioli pa to preprečujejo.

Z Graviolo si številni na povsem naraven način krepijo imunski sistem, saj njene učinkovine delujejo antibakterijsko in antivirusno. Med pozitivnimi učinki jemanja Graviole je tudi nižanje krvnega tlaka in povišane telesne temperature, uničuje pa tudi parazite. Graviola poleg naštetega deluje tudi preventivno na številne kronične bolezni in stanja.

Graviola v boju proti raku

Nekatere študije so pokazale, da graviola uspešno uničuje rakave celice in je nekaj tisočkrat bolj učinkovita, kot običajna kemoterapija. Zdravljenje z graviolo obnovi in okrepi imunski sistem. Pri eni izmed raziskav raka na dojkah so ugotovili, da so imeli acetogeni pri 13 od 14 primerov boljše rezultate, kot Adriamycin, Vincristine in Vinblastine, tri najpomembnejša farmacevtska zdravila.

Graviola oziroma graviolino drevo je uporabno v celoti, saj domorodci v Peruju uporabljajo tako lubje, kot listje,korenine, semena in sadeže. Z njimi zdravijo astmo, bolezni srca, težave z jetri, artritis in podobno.

Graviola proti številnim boleznim

Graviola v sodobnem času pri nas največ pozornosti pritegne pri zdravljenju raka, kot rečeno pa  pomaga pri številnih boleznih in tegobah. Tako naprimer:


-izvleček v kapsulah graviole naj bi uničeval maligne celice več kot 10 vrst raka
-tekom zdravljenja z graviolo telo postane bolj zdravo in močnejše
-graviola ščiti in krepi imunski sistem pred okužbami
-vrača duhovno moč in boljše počutje
-pomaga pri depresiji

Kje kupiti Graviolo?

Kapsule z izvlečkom graviole lahko kupite v napi spletni trgovini www.mojapreventiva.si, oziroma s klikom na spodnjo sliko.